Woxlin, Leif

Leif Woxlin (f. 1959) är en av Sveriges mer rutinerade kriminalförfattare. I serien en Hälsingedeckare har han byggt upp en realistisk men samtidigt fantasirik gestaltning av kriminalpolisen i Hudiksvalls arbete.

Han utmärker sig med sina fina miljö- och personskildringar och trovärdiga men ändå spännande intriger. Samtidigt präglas hans böcker av en trivsam, lättsam och personlig berättarstil som fångar läsaren.

Berättelserna i serien rymmer kärlek och dramatik, vardagliga glädjeämnen och bekymmer. Dessutom den särskilda Hälsingekultur som kännetecknas av stora hemman och bondepalats från början av förra seklet, av folkmusik och folklore, och av ett självständigt släkte som i stor utsträckning formats av att ha fått stå utanför storbolagens påverkan och exploatering – och utanför satsningarna på statliga verk. Huvudpersoner: Johan Thule, kommissarie, levande legend som många väntar livet ur, men hur sjuk är han egentligen?; Ludde Markh, inspektör, ung och ambitiös polis i karriären, med rötterna i Jämtland; Sofia Berger, inspektör, slagkraftig och ger sken av att vara tuff, men kommer hon någonsin att kunna använda tjänstevapnet?

Tidigare böcker i serien Hälsingedeckare kan köpas här.

Leif Woxlin är tillgänglig för författarbesök.

Läs mer här:
Hemsida

Spara

Spara